25 maj 2018
19:00

Stala IF/Myckleby IK

Referat: IK Svane - Stala IF/Myckleby IK

Härligt väder och en inbjudande gräsplan skapade förutsättningar för bra fotboll. Vi startade matchen bra och Viktor fick ett kanonläge att nicka in bollen i öppet men missade direkt i början av matchen. Vi fortsatte skapa en hel del lägen men tar för lite avslut för att vi skall få utdelning på spelövertaget. Det skulle djöja ända till 36 minuten när Angelo mycket vacket skjuter rakt upp i krysset ett riktigt klassmål. Vi gnuggade vidare och det kändes riktigt bra tills kvällens kalldusch kom efter ett inlägg från Svanes högerkant fär Felix kom ut lite fel och tappade bollen till en fri Svanespelare som stötte in bollen och det var kvitterat. 1-1 står sig till halvlek och jag trodde nog att killarna skulle samla ihop sig i halvtid och mala ner ett tröttkört Svane men i stället började vi fokusera på fel saker som domslut och egna misstag istället för att hjälpa varandra. Vi gör ingen bra andra halvlek men lyckas ändå göra två mål till och när vi fick 1-3 efter att Angelo fullbordat sitt hattrick för kvällen kändes matchen avgjord . Lite slarv från vår sida gör att Svane kunde reducera ytterligare en gång och skapa lite nerv i matchen men vi håller undan och får med oss tre mycket viktiga poäng efter en något nervig avslutning.
Vårat nyförvärv Sören visade klass rakt igenim matchen och kommer bli viktig för oss , Angelo tillbaka i målprotokollet X3 viktigt , Hasselgren visar med stor pondus hur man visar vägen för laget.
Nu laddar vi inför hemmamatch mot Herrestads Aif på Staladagen 6Juni välkomna.